homepage > bedrijfsprofiel

Verleden
Gerrese Consultancy in zijn huidige hoedanigheid is niet iets wat ineens opgezet of opgericht is maar iets wat gegroeid is in de loop van de afgelopen 15 jaar. De oprichter ing JAL Gerrese begon zijn loopbaan als constructeur in de automotive wereld. Hierbinnen groeide hij via Production Engineer naar Industrial Engineer. In de loop van de tijd heeft hij in binnen en buitenland diverse productie processen en faciliteiten opgezet. Het betrof bedrijven die allemaal behoorden tot de zogenaamde Original Equipment Manufacturer (O.E.M.) binnen de automotive wereld. Deze omgeving kenmerkt zich door een hard zakelijk karakter met uitgesproken ‘lean’ productie omstandigheden. Een mogelijkheid tot intensivering van het vak en het overbrengen van kennis op meerdere bedrijven, ook buiten deze OEM automotive wereld, heeft hem enkele jaren geleden doen besluiten Gerrese Consultancy op te richten.

Heden
Vandaag de dag zijn we met name bezig met bedrijven binnen het MKB, dit is een eervolle sector daar veranderingen en resultaten relatief snel zichtbaar zijn. Binnen onze werkzaamheden onderscheiden we 2 kernactiviteiten:
1. Het optimaliseren van assemblage en productieprocessen door middel van de ‘Lean Manufacturing’ filosofie
2. Het ontwikkelen van productiemiddelen als assemblagemallen, specifieke transportmiddelen, werkplekken, productielijnen etc.
Binnen onze gehele aanpak geldt één hoofdregel: De mens staat centraal. Om concurrerend te kunnen opereren hebben we gekozen om te werken binnen een netwerkorganisatie. Dit is een virtuele organisatie die voor iedere klant wordt samengesteld uit zelfstandige ondernemers en freelancers die allemaal van huis uit werken. Dit brengt een maximaal flexibele houding naar de klant tegen scherpe prijzen waarbij kwaliteit gegarandeerd blijft.

Toekomst
In reeds bestaande product-markt combinaties zijn natuurlijk besparingen te halen door optimalisatie. Dit speelt zich dan allemaal af in de corrigerende sfeer. Effectiever is het om te voorkomen dat er bepaalde verspillingen en dus extra kosten gemaakt gaan worden. Dit kan indien we in het ontwikkelstadium al technieken toepassen als DFA / DFDA , FMEA, VAVE etc. Daar de industrie binnen Nederland meer en meer gaat richting het produceren in lage lonen landen zal het steeds belangrijker worden om vóór marktintroductie al bezig te zijn geweest met voorkomen van verspillingen. Daarom zullen wij ons in de toekomst ook meer op deze fase van de product levenscyclus gaan richten.
Presentatie
Gerrese Consultancy heeft ook een multimediapresentatie met betrekking tot projectaanpak... Klik hier voor de multimediapresentatie! Het kan even duren voordat de presentatie geladen is (deze presentatie maakt gebruik van MacroMedia Flash, zorg dat deze extensie in uw systeem is geïnstalleerd)!

Gerrese Consultancy - Werk samen slimmer, niet harder!!!